25 Aralık 2013 Çarşamba

The Ocean At The End Of The Lane / Yolun Sonundaki Okyanus





Bu kitabı o kadar çok sevdim ki... Defalarca okudum, ipoda atıp, koli yaparken dinledim de dinledim... 
Yeni yıl hediyelerimin yüzde 90'ını da bu güzel, minik kitap oluşturuyor. Bir türlü Neil Gaiman okutamadığım arkadaşlarıma, Neil Gaiman bağımlısı yaptığım ancak bunu daha almamış kuzenlerimin hepsine İthaki baskısını aldım. İyi ki çevrildi herkes okuyacak artık :) 
Bense ancak yazabiliyorum ne kadar müthiş bir kitap olduğunu. Bu arada henüz çevirisini okuyamadım ama kısa sürede o sorunumu da çözeceğim. 

Neil Gaiman ne yazsa bayılan biri olarak bu kitaba bayılmam şaşırtıcı değildi belki ama bu inanılmaz bir kitap. O kadar sıcak, o kadar tanıdık ama bir o kadar inanılmaz, imkansız. Sizi çocukluğunuza götüren, unutamayacağınız, iz bırakan bir kitap. 
Son zamanlarda okuduğum en güzel hikayeydi bana göre. Nasıl anlatsam bilemiyorum. Karakterlerin hepsini çok sevdim, Hempstock'lara bayıldım. Elinizden bırakmadan okuyabileceğiniz bir zaman seçerseniz harika olur. İlk okuduğumda hakkını vererek aralıksız okuyamadım zaten kısacık bir çırpıda bitiyor. Hemen okuyun ardından Neil Gaiman'ın kendi sesinden dinleyin. Sonra tekrar okuyun, okuyun, okutun. Hatta benim gibi herkesi okumak zorunda bırakın...
Merry Christmas...


4 yorum:

  1. Ben de 10 gün önce aldım kitabı. Tabii çevirisini:)

    Okuma Şenliği için okuyacağım kitaplar bitsin, 4-5 tane Neil Gaiman'ım var okunacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende okuma şenliği kitaplarını bitirmeye çalışıyorum ama yine araya başka kitaplar alıp yetiştiremeyeceğim gibi gözüküyor. Neil Gaiman saklamak köşede iyi oluyor, zor günler için :)

      Sil
  2. Kısa hikaye olarak başladığı bir şeyi bu kadar başarılı bir roman haline getirmek ancak Gaiman gibi birinin yapabileceği bir iş sanırım :) İlk fırsatta okuyacağım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye, karakterler inanılmazdı keşke daha uzun yazsaymış.

      Sil