11 Ağustos 2013 Pazar

Cumartesi İlk 10: En Sevdiğim Karakterler

Sihirli Kitap bu hafta en sevdiğimiz karakterleri listeleyelim dedi. Bu sefer 10 yetmedi sanırım bana daha yazmak istediğim o kadar çok karakter vardı ki. İşte benim listem,



Mia - Kara Kule
Susannah'dan ne kadar hoşlanmıyorsam  hiçliğin kızı Mia'yı o  kadar seviyorum. Güçlü, bağımsız, rahatsızlığının arkasına saklanmıyor.

Tasslehoff Burrfoot - Dragonlance
Sevmemek mümkün değil galiba sevimli kender Tass'ı. Her an başına yeni bir dert açan, dünyaları yerinden oynatan süper kender.

Raistlin Majere - Dragonlance 
Aslında Raistlin'i seviyor muyum yoksa ondan nefret mi ediyorum anlamam için 10dan fazla dragonlance kitabı okumam gerekti ama en sevdiğim karakterlerden biri kesinlikle Raistlin Majere. Siyah cüppeli Raistlin'i sanırım kızıl cüppeliden çok seviyorum. Raistlin iyi ya da kötü olmayan hatta iyi ya da kötü olmak zorunda bile olmayan bir karakter. Şartların gerektirdiği gibi hareket eden ve işine geleni yapan bir adam.

Jander Sunstar - Vampire of the Mists
Jander Sunstar öyle bir kahraman ki hayali olduğunu bilmenize rağmen onunla ağlayıp, onunla acı çekiyorsunuz. Onun hüznü içinize işliyor son satırlara kadar. Keşke hakında tekrar yazılsa..
Death - Sandman 
Sandman de herhangi bir karakteri sevmemek zaten mümkün değil ama Death tartışmasız en harika karakterlerden.

Kvothe - The Name of the Wind-  The Wise Man's Fear 
Kvothe garip bir karakter henüz yetişkin bir adam dahi olmadı ancak Hancı Kote oluşunu okumak için sabırsızlanıyorum. Tartışmasız son yıllarda okuduğum ve en çok sevdiğim karakter.

Flint Fireforge  - Dragonlance
Huysuz ihtiyar cüce. Flint'in en eğlenceli kısmı Tass ile olan ilişkisi umarım ağacın altında huzurludur.

Miranda Priestly - Devil Wears Prada
Miranda beni çok eğlendiren karakterlerden, ne kadar güçlü ve kontrol manyağı da olsa onun da yenilgileri ve zaafları var. Bakalım revenge den sonra da en sevdiğim karakterlerden olacak mı.

Fizban - Dragonlance
Sanırım en sevdiğim karakterler ile beraber en sevdiğim seri de  Dragonlance. Fizban ve ışık küresi ve elbette ki şapkası, keşke yanımda olsaydı kitaplarım.


Devi -The Name of the Wind-  The Wise Man's Fear
Devi gerçekten ilginç bir karakter, küçük tefeci bir kız ancak isimlerin önemini biliyor. Ne kadar güçlü olsa da aslında merhametli ve iyi kalpli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder