5 Nisan 2013 Cuma

Üvey Kız Kardeşlerin Komplosu / The Stepsister Scheme

Danielle de Glas, Talia Malak-el-Dahshat ve Ermillina Curtana ya da daha tanıdık isimleriyle Külkedisi, Uyuyan Güzel ve Pamuk Prenses. Tüm peri masalları "happily ever after" diye biter, güzel prenses yakışıklı prensle evlenir ve sonsuza kadar mutlu yaşarlar. Ancak bizim prenseslerimizin başına gelenler tam olarak bunlar değil. 

Üvey Kız Kardeşlerin Komplosu, Külkedisi'nin Prens Armand ile evlenip Danielle Whiteshore olmasından hemen sonra başlıyor. Prenses olmaya bir türlü adapte olamayan Külkedisi kıskanç ve kötü kalpli kardeşi Charlotte'un saldırısına uğruyor ve Prens Armand'ı peri ülkesine kaçırdıklarını öğreniyor. Ve Kraliçe Beatrice'in de yardımıyla üç prenses prensi kurtarmaya gidiyor.
Pamuk Prenses, yedi cüceler, avcı, büyülü ayna, uyuyan güzel, zehirli iğne, dikenli teller, cam ayakkabı, sihirli peri her birinden ayrı ayrı bahsediyor kitap. Ve peri masallarına inanılmaz bir yorum getiriyor. Biraz sarsıcı ve fena halde çarpıcı. Talia'nın " Uyumak çaresiz olmaktır." sözleri hem tüylerimi diken diken etti hem de gözlerimi doldurdu.
Peri masallarını oldum olası çok sevdiğim için bu kitabı da severek okudum. Favori prensesim kesinlikle Talia oldu yani uyuyan güzel. Hikaye ilerledikçe prenseslerin gerçek hikayelerini de öğrenmeye başlıyoruz ve ne yazık ki bu masallar pek te mutlu sonla bitmemiş. Akıcı, eğlenceli, elimden bırakamadığım kitaplardan biri oldu. Gerçekten çok sevdim umarım İthaki devamını da çıkarır yakın zamanda.
Çok Fena Spoiler:
Pamuk Prenses'in avcıyla aşk yaşaması ve kötü kraliçenin gerçek annesi olması harikaydı ancak zavallı Uyuyan Güzel'in başına gelenler çok insafsızcaydı.Ah yazarın Pamuk Prenses'i Uyuyan Güzel'in öpücüğüyle uyandırması çok zekiceydi.Böylece Talia'nın perilerle rahatca anlaşma yapmasını anlayabildim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder