6 Nisan 2013 Cumartesi

ARADIA Cadıların İncili / Gospel of the Witches


Aradia Gospel of the Witches 1899 yılında basılmış. Yazar Charles G. Leland çalışmalarını sürdürürken "Maddalena" isimli bir falcı ile tanışmış ve böylelikle İtalyan büyücülüğünü, eski dini ve Tanrıça Diana kültürünü keşfetmiş. Yazara göre anlatılanlar tamamen gerçek. 1886 yılında cadı sanatına dair gizli belgeler içeren bir el yazması olduğunu öğreniyor ve 1897 yılında Maddalena tarafından kendisine bu el yazması ulaştırılıyor. Herodias (Aradia) Cadılar İncili adı altında. 
İnanışa göre Aradia İtalyan Cadılar Tanrıçası. Diana ve Lucifer'in kızı. Kitap Diana ve Aradia hakkındaki tüm efsanelerden bahsediyor. Aradia'nın doğuşu, Diana'nın Lucifer'i nasıl kandırdığı anlatılıyor. Efsanelere göre, cadılığa kendini adamış kişiler Diana'nın tanrıça olduğunu kızı Aradia'nın kadın mesih olduğunu bu incilden öğrenmişler. Bir kaç hikayede Diana'ya inanmayanlar ayı görüyorlar ve görünen tanrıçanın dinine geçmeye karar veriyorlar.
Değişik, ilgi çekici bir kitap zaten 100 sayfa civarı. Konu ilginizi çekiyorsa mutlaka seveceksiniz. Bence ilginçti ama belki çeviriden yada anlatımdan bilemiyorum çok severek okuduğum bir kitap olmadı. Bir şeyler eksik gibiydi. 
Yazar bu kitabın içindekilerle bir çok kişinin aynı evde kalmak dahi istemeyeceğinden bahsetmiş bir yerde aklınızda bulunsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder