21 Nisan 2013 Pazar

Belgariad

Belgariad, Torak'ın Aldur Taşı'nı ele geçirip dünyaya hakim olmak için verdiği son mücadelenin hikayesidir.


Yolculuk, yol arkadaşları, kahraman, kahramanı yetiştiren büyücü, kötü adam, kehanet, büyüler ve kılıç... Evet işte size müthiş bir FRP serisi. Sanırım büyü ve kılıç tarzı enfes fantastik kitaplara başlamak için en iyi serilerden biri Belgariad. İlginç karakterleri, eğlenceli diyaloglarıyla okuyucuyu hiç sıkmıyor. Seri 5 kitaptan oluşuyor.
1. Kehanetin Oyuncağı - Pawn of Prophecy
2. Büyücüler Kraliçesi - Queen of Sorcery
3. Sihirbazın Tuzağı - Magicians Gambit
4. Büyülü Şato - Castle of Wizardy
5. Efsuncunun Son Oyunu - Enchanters Endgame
Devam serisi olan Mallorion da 5 kitap ve iki tane de Türkçe'ye çevrilmemiş kitap var. Polgara The Sorceress ve Belgarath The Sorcerer
Serinin çocuk kitapları gibi kapakları lütfen sizi yanıltmasın, Belgarath ve yol arkadaşlarının yolculuğundan kimse mahrum kalmamalı. İlginç karakterler ve eğlenceli diyalogların yanı sıra Belgariad'da cüceler ve ejderhalar yer almıyor. David Eddings uzun uzun tasvirlere yer vermemiş. En çok yarattığı güçlü kadın karakterlerden hoşlandım sanırım. Büyüye bakışı, Garion'un büyümesi, kaderini öğrenmesi, Polgara'nın huysuzlukları ve her halde gelmiş geçmiş en sinir bozucu kadın karakterlerden Ce'nedra'ya sahip olması bile bu seriyi okumak için yeterli. Barak ve ipek'ten bahsetmiyorum bile :) Ah özellikle Polgara'nın annesi ile ilgili olan kısımlara bayılmıştım. Okuyun okuyun okuyun :) 


" Bir gün, Tanrı Aldur bir çocuk kalbi büyüklüğünde, küre şeklinde bir taş aldı ve yaşayan bir ruh haline getirene kadar elinde evirip çevirdi. İnsanların Aldur Taşı dedikleri bu canlı mücevherin gücü çok büyüktü ve Aldur onunla mucizeler yarattı."

2 yorum:

  1. Ne çok okunası kitap var,sevinsem mi yoksa o liste kabardıkça daha hızlı okuyamadığım için üzülsem mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu seriyi listenin en üstlerine taşıyabilirsiniz. Çok keyifli bir seri. Nasıl bittiğini anlamayacaksınız bile :)

    YanıtlaSil