27 Mart 2015 Cuma

Delice


Delice, Hande Altaylı'nın geçtiğimiz hafta çıkan yeni kitabı. Kitabın havası yazarın ilk 3 kitabı Aşka Şeytan Karışır, Maraz ve Kahperengi'den oldukça farklı. Bağımsız metropol kadınının başarısız aşk hayatı, yanlış seçimleri bu kitapta yerini küçük bir köyde yaşayan evde kalmış çirkin kızın trajikomik öyküsüne bırakıyor.

Ege'nin Çakalağzı Köyü, kendi halinde, daracık bir yolu olan, bir tarafı uçurum, minik bir köy. Bu sebepten turistlerin pek uğrak yeri olamamış. İçinde bir avuç insan kendi halinde yaşayıp gidiyor. Sosyal hayat Bakkal Ekrem'in dükkanda geceleri kafayı çekmekle sınırlı. Esas kız Meryem'in de haliyle pek talibi yok.

Meryem, köyün en sevilen kızı değil, 29 yaşında, alımsız, yetmezmiş gibi bir de huysuz. Bakkalın karısı süslü Nurdan -ki onu da pek sevmezler- köydeki tek dostu. Bir de Aliço var, kasabanın sevimli serserisi, Meryem'in bir türlü evlenemediği büyük aşkı. 

Çakalağzı'nın bu rutin havası, köyün en varlıklı ailesi, Meryem'i aklı evvel oğulları Kazım'a isteyince bir anda değişiyor. Ve bir çırpıda okunan renkli bir hikayeye dönüşüyor. Gülüyorsunuz, duygulanıyorsunuz, bazen gıcık oluyorsunuz ve bir bakıyorsunuz ki 300 sayfa bitivermiş. 

 




2 yorum:

  1. Bana bu kitap kahperengivari geldi
    nerdeyse aynı tema
    kitabın içinde bir sürü hikaye vardı,her insanın hikayesi çok daha etkili yazılabilirdi.
    ben maalesef ki beğenmedim,Altaylı bence yazmak için yazmış bunu
    Oysa kitap daha çok safya olabilirdi her bir karakterin geçmişi çok güzel anlatılabilir ve birbirleri ile bağlanabilirdi.
    Çok havada kalmış geldi bana
    ama devamını yazsın isterim bak :) Neler yaşayacak o iki manyak çok merak ediyorum :) tabii çok iyi bir kurgu ile
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O iki manyak neler yaptı ben de öğrenmek isterim sanırım :)
      Sevgiler..

      Sil