21 Kasım 2014 Cuma

Kralyapanın Kızı / Kingmaker's Daughter


Philippa Gregory'yi 2007 yazında Boleyn kızı ile tanımıştım. O günden beri çevrilen her kitabını okudum. Bazı kitaplar diğerlerine kıyasla daha sıkıcı olsa da hiçbirini okuduğuma pişman olmadım. Tudor dönemini Philippa Gregory'nin kaleminden okumayı seviyorum.

"Kralyapanın Kızı" Kuzenler Savaşı Serisinin 4. kitabı. Seride en sevdiğim hikaye hala "Beyaz Kraliçe". Ancak "Kralyapanın Kızı"nı da merakla bir çırpıda bitirdim. Seri boyunca aynı hikayeyi farklı kadın karakterlerin anlatımı ve perspektifleriyle dinlemeye devam ediyoruz. İlk olarak Elizabeth Woodville, ardından Margaret Beaufort, Jaquetta ve şimdi de sırada İngiltere kraliçesi Anne Neville.

Warwick Kontu olan babası ile onun tahta çıkarttığı IV. Edward'ın ilişkisi, Elizabeth Woodville'in cazibesi nedeniyle zarar görünce, Anne ve ablası Isabel için zor günler başlıyor. Geleneksel kız kardeşi rekabeti, araya İngiltere tahtını ele geçirmeye yönelik entrikalar da girince inanılmaz boyutlara varıyor. York'un üç oğlu arasında sürekli savrulan hayatları nedeniyle Anne ve Isabel için üzülmemek imkansız.

Philippa Gregory'nin kız kardeşler romanlarını diğerlerine kıyasla daha depresif buluyorum. Okurken içiniz eziliyor ve karakterlerin uğradıkları haksızlıklara baya içerliyorsunuz. Hele siz de iki kız kardeşseniz kendinize pay çıkarabiliyorsunuz.

Sonuç olarak "Boleyn Kızı"ndan bu yana okuduğum en sağlam Philippa Gregory romanıydı. Ancak favorim hala "Beyaz Kraliçe" Elizabeth Woodville.


2 yorum: