21 Ağustos 2014 Perşembe

Andersen Masalları


Hiç Pamuk Prenses'i seven bir çocuk olmadım nedense. Halbuki Prenses ve Bezelye Tanesi ne kadar güzel bir masaldı. Babamın sürekli onu okumasını isterdim bir de Tilki ile Leylek masalını. Bugünlerde çocuklara hangi masallar anlatılıyor bilmiyorum ama izledikleri çizgi filmler pek hoşuma gitmiyor. Tanıdığım çocuklar hep Ben10 derdinde. Gerçi ayarsız enerji Alp'in gözü Angry Birds'den başka bir şey görmüyor. Minik Eloş ejderha yuvası falan istiyor ama o farklı ve özel bir cüce. Babası onu Arwen ve Aragorn'un hikayesiyle büyüttü.
E.T. izlememiş, He-Man'siz Ninja Kaplumbağalar olmadan büyüyen çocuklar fikrinden hoşlanmıyorum hiç.
Pınar okuma şenliği için masal kitabı kategorisi ekleyince hemen bu kitabı aldım elime. Zaten bir kere başlayınca sonuna kadar okuyup rahat ediyorsunuz.
İçinde Çirkin Ördek Yavrusu'ndan Kurşun Asker'e, Kibritçi Kız'dan İmparator'un yeni Giysileri'ne kadar 50 harika masal var. Hem miniklere okumak için süper, hem de kendiniz için...
Hazır masal okumaya başlamışken şimdi de Küçük Prenses'i mi okusam acaba?




3 yorum:

  1. çok haklısınız...gerçekten ben de masallardan çok keyif alıyorum ve elime geçtikçe okuyorum..hatta can yayınlarının çocuk kitaplarına taktım ara ara alıp dalıyorum :) bence insan keyfi ne istiyorsa onu okumalı..oku gitsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de canımız ne istiyorsa okumalıyız :) Küçük Prenses yerine , Küçük Prens'i okudum bende :)

      Sil