21 Mayıs 2014 Çarşamba

Beş Sevim Apartmanı

"rüyada cadı görmek, o kimsenin yeni şeyler öğreneceğine işarettir. o güne kadar hiç bilmediği, hatta kimselerin bilmediği, sır kabilinden yeni şeyler..."

"rüyada ayna görmek, insanın unutulacağı anlamına gelir. rüyasında ayna görenler, en yakınlarının gözünde ve gönlünde görülmez olurlar. Rüyasında ayna gören bir kimse, ömrünün sonuna kadar baş başa kalır kendisiyle..."


Beş pencereli, beş odalı, beş acayip insanın oturduğu, Beş Sevim Apartmanı'nda altı garip hikaye...



Mine Söğüt çok uzun süredir okumak istediğim bir yazardı. Yazar ayları bahanesiyle Deli Kadın Hikayeleri'ni okumak istiyordum ama bulamayınca kapağına bayılarak Beş Sevim Apartmanı'nı aldım. Tabi alırken arka kapağı okumadığım için, kitabı okumak beni biraz zorladı ve tedirgin etti. Hakkında ne söylemem gerektiğine karar vermekte zorlandığım kitaplardan oldu Beş Sevim Apartmanı. Acayip insanlar ve garip hikayelerinden bahsetmeyeceğim. Zaten 120 sayfacık bir roman olduğu düşünülünce geceye bırakmadan hemen okuyabilirsiniz ve eminim çok seveceksiniz.

Okuyun, okuyun, okutun...

...Bugüne kadar kimse mezara kendi ayaklarıyla gitmedi...


...Yaşam, oyuncu bir kedi. Ne zaman pıta atacağı nereden belli. Marifet tadı alarak yaşamakta. Bazen akıllı, bazen deli...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder