5 Temmuz 2013 Cuma

Kızıl Kraliçe / The Red Queen

İngiltere'nin Jeanne D'arc'ı olmaya kararlı bir kadın, ülkenin kaderini baştan yazacaktı. Onun önünde krallar bile duramadı. 


Ve işte Kral 8. Henry'nin büyük annesi, Tudorları tahta çıkaran kadın Margaret Beaufort'un hikayesi.
Margaret Beaufort, İngiltere tahtının gerçek sahibinin kendi ailesi olduğuna tüm benliğiyle inanıyordu. Yalnızlığından bir zafer yaratmaya kararlıydı ve her bedeli ödemek pahasına oğlunu İngiltere tahtına çıkarmayı kafasına koymuştu.
Margaret Beaufort, Elizabeth Woodville kadar seveceğiniz yada onun için üzüleceğiniz bir kadın değil. Ancak hikayesi ister istemez etkiliyor okurken. İnancı, azmi, hüzünlü aşkı ve oğlunu tahta çıkarma serüveni inanılmaz. hele bu hikaye Philippa Gregory'nin kaleminden çıkmışsa mutlaka okunmalı.



Spoiler:
Margaret ile Jasper Tudor'ın birlikte olamamalarına çok üzüldüm. Sanırım bunun sorumlusu Margaret'in annesiydi. Tam hatırlamadığım bir kaynak Margaret, jasper ile evlenseydi belki de Tudor Hanedanı olmazdı diyordu. Ama ben bu düşünceye katılmıyorum. Margaret Beaufort küçücük bir kızken de aynı inanç ve azme sahipmiş. Ayrıca Elizabeth Woodville laneti sanırım Tudor'ları gerçekten etkiledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder