25 Mayıs 2013 Cumartesi

Cumartesi İlk 10: En Sevdiğim Yazarlar


Sihirli  Kitap'ın bu haftaki etkinliği en sevdiğim yazarlar. Hemen listemi yazıyorum.

Neil Gaiman - İnanılmaz bir yazar. Sevimli dahi ya da sevimli deli. Birbirine hiç benzemeyen ama hep varlığının hissedildiği karanlıklar yaratıyor. 

Margaret Weis - Okumaktan en keyif aldığım evreni oluşturmuş, en sevdiğim karakterleri yaratmış Tracy Hickman ile birlikte. Raistlin, Caramon, Tasslehoff ve diğerleri. Fantastik Kurgu'nun Coco Chanel'i.

J.R.R Tolkien -  Bir şey yazmaya gerek yok sanırım hakkında :)

Howard Phillips Lovecraft -  Hikayelerinde anlattığı karanlığı tasvir ediyor ama ona bir şekil vermiyor. Kendi korkularınız ve hayal gücünüz oluşturuyor gözünüzün önünde onun karanlığını. Tüyler ürpeten , rahatsız eden müthiş hikayelerin yaratıcısı.


Patrick Rotfuss - Name of the wind ve Wise man's fear da öyle bir dünya yarattı ki onu sevmemek mümkün değil. Bide birazcık daha hızlı yazsa:)


Christie Golden - Okuduğum tüm kitaplarını sevdim ama sadece Vampire of the mists bile en sevdiklerimden olması için yeterli.

Sophie Kinsella - Beni en çok mutlu eden yazar, gülme garantili, depresyona, gözyaşına karşı en etkili çözüm.

Philippa Gregory  - Tarzını kurgularını çok seviyorum.Ne yazarsa okurum. Tudorları onun kaleminden okuduğunuz gibi keyifle başka bir yazardan okumak çok zor.

Truman Capote - İnanılmaz karakterler yaratıyor. O umursamaz, sadece eğlence için yaşayan karakterleri her sayfada derinleşip bambaşka insanlar oluyorlar. 

Dan Brown - Her yazdığı tereddüt etmeden okunan yazarlardan, hiç pişman etmiyor beni. Onun yazdıklarını okuduktan sonra hep fazlasını okuma, araştırma isteği yaratıyor.

Sanırım 10 yazar yetmedi bana :) Daha yazmak istediğim o kadar çok isim var ki :)


3 yorum:

  1. Howard Phillips Lovecraft tanışmak istediklerimden sadece biri. Umarım en kısa zamanda. Ama tavsiyeniz varsa, seve seve okunacaklar listeme alabilirim.

    YanıtlaSil
  2. Dost yayınlarından çıkan 3 ciltlik 'Toplu Eserleri'
    bütün öykülerini kapsıyor. Poe için de aynısı var çeviri de çok iyi. İthaki'den yayınlanan Cthulhu'nun Çağrısı,Lovecraft'a başlamak için en iyi yol :) En güzel öyküleri toplamışlar bence.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederimmmm, hemen ekliyorum, umarım bu yıl içinde okuyabilirim.

    YanıtlaSil