26 Nisan 2013 Cuma

1602

Neil Gaiman'ın müthiş dehası Marvel karakterleriyle birleşirse ne olur? Peki bu hikaye 1602 yılında İngiltere'de geçerse? 
Tüm soruların cevabı "1602" karşınızda :)

Marvel Evreni'ndeyiz 400 yıl öncesi. Sebebini henüz bilmediğimiz bir biçimde, insanlar ve olaylar, olmaları gereken zamanın dışında karşımıza çıkıyorlar.
Sir Nicholas Fury, Kraliçe Elizabeth'in istihbarat şefi. Stephen Strange ise Saray Doktoru.Latveria Hükümdarı Otto Von Doom'un planladığı suikastı önleyip Kraliçe'nin ölümünü engellemeyi ikisi de başaramadı.
Anakara'da ise, Rahip önderliğinde Engizisyon, farklı görünen ya da olağanüstü güçlere sahip olan Cadı Soyu'ndan olanları yakalayıp idam ediyor. Geçmişte İngiltere, Cadı Soyu için bir liman ayarlamış ve liderleri Carlos Javier önderliğinde sürdürdükleri hayatlarına göz yummuştu.
Kraliçe Elizabeth'in ölümü, İskoçya Kralı James'i İngiliz Kraliyet Tacı'na yöneltti. James, Kraliçe'nin ölümünü korktuğu ve nefret ettiği Cadı Soyu'nun üzerine yıkmak üzere harekete geçti. Javier'i ve öğrencilerini yakalaması ya da öldürmesi için Fury'yi görevlendirdi.Fury genç asistanını Javier'i uyarması için önden yolladı. Trieste'de Fury'nin en iyi ajanı olan kör şarkıcı Matthew Murdoch, gizemli Natasha tarafından ihanete uğradı. Bulup getirmesi için gönderildiği Tapınak Şövalyeleri'nin silahı artık Otto Von Doom'un eline geçmiş durumda.
Bütün bunlar olurken, bir yandan da Dünya'yı tehdit eden garip hava olayları yaşanıyordu. Stephen Strange, bu tehditkar hava olaylarının baş müsebbibi olarak, Yeni Dünya'daki Roanoke Kolonisi'nden kızılderili koruması ile birlikte İngiltere'ye yeni ayak basan Virginia Dare'i görüyordu
Hiç sıkılmadan okunan, enfes görsellere sahip bir çizgi roman olmuş. Sandman ile karşılaştırmanın çok yanlış olduğuna inanıyorum. Çok farklı bir konu ve çok farklı bir dünya. Bana göre tek eksisi Marvel evrenine uzak olanların okurken biraz zorlanabilmesi. Harika göndermeler var, kim kimdir anlayınca daha da iyi bir hal alıyor. Tanıdığımız kahramanların teknoloji olmadan başının çaresine bakması çok keyifli. Ben çok sevdim bu yazıyı yazarken bile bir kez daha okumak istedim. 
Kim Kimdir Spoilerı:
1)Cadı Soyu / witchbreed - mutant 2)sanctuary - professor xaviers school for gifted youngsters 3)Sir Nicholas Fury - Nick Fury 4)Dr Stephen Strange - Dr Strange 5)Carlos Javier - Charles Xavier 6)Peter Parquagh - Peter Parker 7)Otto Von Doom - Dr. Doom 8)Rojhaz - Captain America 9)Petros - Quicksilver (Magneto'nun oğlu) 10)Sister Wanda - Scarlett Witch 11)Matthew Murdoch - Daredevil (Matt Murdock) 12)Scotius Summerisle - Cyclops (Scott Summers) 13)Roberto Trefusis - Iceman (Robert Drake) 14)John Grey - Jean Grey Mccoy - Henry Mccoy (Beast) 15)Werner - Archangel (Warren Worthington) 16)Grand inquisitor / rahip - Magneto (Erik Magnus Lehnsherr) 17)Sir Richard Reed - Reed Richards 18)Benjamin - Ben Grimm 19)Susan - Susan Storm / Sue Richards 20)Johnnie - Jonathan Storm 21)Thor - Thor

3 yorum:

  1. aaa bu gerçekten güzel bir kitaba benziyor.. Unutmadan hemen siparişlerimin arasına ekleyeyim.. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzeldi umarım sizde seversiniz:)Pişman olmayacağınıza inanıyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Mmmmmm, Neil Gaiman & Sandman!

    YanıtlaSil