15 Mart 2013 Cuma

Vincent Spinetti'nin Tuhaf Kariyeri / Torture The Artist

Bunu sana söyleyen kişi ben olduğum için üzgünüm ama sen hiçbir zaman mutlu olmayacaksın... Dünyayı asla kurtaramayacaksın... Gerçek aşkı asla bulamayacaksın...Gündüzlerin uzun ve eğlencesiz olacak. Gecelerinse yalnızlıktan ibaret... Olur da mutluluğu andıran bir duygu hissedersen, kesinlikle sonuna kadar yaşa... Çünkü sürmesine izin vermeyeceğiz...

Başlangıçta okuduklarınız ilginizi çekti mi? Öyleyse bu kitabı çok seveceksiniz.
Harlan, küçük Vincent'ın menajeri olur ve enfes bir hikaye başlar. Yaratıcı, eğlenceli, yer yer hüzünlü ve sıra dışı. Adı üzerinde sanatçıya bol bol eziyet edilen bir kitap :) 
New Renaissance Akademisi, bir deney başlatır. Mutsuzluk, verimlilikle doğru orantılıysa eğer, sanatçı üzücü olaylar yaşadıkça üretkenliği artacaktır. Deney için seçilen şanslı ise 7 yaşındaki küçük Vincent'tır. Vincent'ın menajeri Harlan, Vincent için tasarladığı trajedilerde mutlaka kendi başına gelen olaylardan esinlenir. 
Torture The Artist bir çırpıda okunan güzel bir kitap. Bazı yerlerde "yok artık"
da deseniz elinizden bırakamadan okunuyor. Bu arada belirtmek istediğim son bir nokta var. Yazar Joey Goebel 1980 doğumlu ve Torture The Artist 2004 yılında yayınlanmış.
Çok Fena Spoiler:
Vincent gerçekleri öğrendiği zaman Harlan'ın karısıyla beraber olması bana göre çok anlamsız bir intikam şekliydi. Özellikle en sonunda Vincent ile Harlan'ın aralarının düzeldiği ve yollarına devam ettikleri göz önüne alınırsa. Bunun haricinde çok keyif alarak okuduğum bir hikaye oldu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder