2 Şubat 2014 Pazar

Ötekiler Arasında / Among Others

Okuma Şenliği listem bitmeden yeni bir kitap okumayacaktım. Hatta Pandora'ya heyecanla getirttiğim Beauchamp Family'nin cadıları bile boynu bükük beni beklerken bu kitabı okumayı erteleyemedim. Üzgünüm Freya ve Ingrid.


Periler, büyü, aşk ve bol bol kitap okuyan küçük bir kız. Mori ve tuhaf ailesi... Uygun kelimeleri seçemiyorum bu kitap için. Çok sevdim ve elimden bırakamadım. Kötü kısmı bir sürü yeni  kitap almama sebep oldu. Bol aksiyon, savaş falan arıyorsanız doğru kitap değil kesinlikle ayrıca Mori çok sevimsiz bir karakter sinir olmak sevmekten daha kolay. 15 yaşında bir kız, hiç tanımadığı babası, tuhaf halaları, tehlikeli bir anne, yatılı okul.  Ama garip büyülü bir yönü var kitabın, etkisi altına alıyor sizi, elinizden bırakmanız mükün değil. O kadar sevdim ki kitabı, zorla okutmaya başladım hemen. Ne duruyorsunuz hemen okuyun, okutun... Bu arada kitabı M. İhsan Tatari'nin kaleminden okumak için buyurun.
http://yorgun-savasci.blogspot.com.tr/2014/01/cevirmenin-cemberi-otekiler-arasnda.html

2 yorum:

  1. Hahahaha :) Beğenmenize sevindim. Bu kitap yüzünden ben de bir dünya kitap satın aldım sonrasında. Öyle de "kötü" bir yan etkisi var işte. Aramızda kalsın, Mori'ye olan duygularımız karşılıklı. Gerçi ben bunu buraya yazınca aramızda kalmaktan çıktı mı ne? :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize, kaleminize sağlık harika bir çeviriydi. Asıl zor olan Mori'yi sevmek zaten :)

    YanıtlaSil