19 Temmuz 2013 Cuma

Nehirlerin Kadını / Lady of The Rivers

Nehir Tanrıçası Melusina'nın soyundan gelen Jacquetta, doğumundan itibaren geleceği göreme yeteneğine sahipti.Çocuk yaşta amcasının evine yaptığı bir ziyarette, kendi gücünün tıpatıp benzerini, büyücülükle suçlanan genç mahkum Jeanne D'arc'ta gördü.

Jacquetta Fransa'nın en güzel prensesiydi ardından İngiltere'nin en önemli kadını oldu. Aşkı için tüm sıfatlarını bir kenara bıraktı ve Jacquetta Woodville oldu. İngiltere Kraliçesi Anjou'lu Margaret'in en yakın arkadaşı ve sırdaşıydı, tek dostuydu. Ardından İngiltere kraliçesinin annesi oldu.
Kuzenler Savaşı'nın 3. kitabı Nehirlerin Kadını bizi hikayenin en başına götürüyor. Tudorlar tahta çıkmadan, Yorklar tahtı almadan önceye götürüyor. Kingmaker'in henüz küçük bir çocuk olduğu zamanlara. Lancasterlar, Kötü Kraliçe ve buz prensin hikayesini anlatıyor. Elinizden bırakamayacağınız bir çırpıda okunacak bir kitap sizleri bekliyor.


Her şeye rağmen, kralı, kraliçesi, ve kızı Elizabeth için savaşmaktan vazgeçmedi. Felek Çarkı, İngiltere tahtına hiç kimsenin beklemediği birini geçirecekti ve bu kişiyi sadece Jacquetta biliyordu.



2 yorum:

  1. Tam da The White Queen dizisini izlediğim bir zamanda buldum yorumunu ve bu kitabı da merak ettim doğrusu. Teşekkürler yorum için :)

    YanıtlaSil
  2. Beyaz Kraliçe'ye bayılacaksınız o zaman:) Mutlaka okuyun :)

    YanıtlaSil