5 Ağustos 2017 Cumartesi

Dimple ve Rishi Tanışınca / When Dimple Met Rishi

Dimple ve Rishi Tanışınca bol yağmurlu bir Ankara gününde eşlik etti bana. Dün bütün bir gün kah gülerek, kah sinirlenerek okudum bu şahane turuncu kitabı. Bol bol müzik dinletti, çizgi roman okuttu ki tek bu sebeple bile baş tacı edebilirim. Yepyeni bir dünyanın kapılarını açtı benim için, çok heyecanlandırdı beni.
Oysa konu romantik kitaplarsa eğer çok ciddi kriterlerim var benim. Zaten çok az aşklı meşkli kitap okuyorum, durum böyle olunca da binbir tane ayrıntıya takılıyorum. Mesela mutlaka Artemis Yayınları olmalı. Sonra öyle dertli, acılı olmayacak. Çünkü içim sıkılıyor. Young-Adult olmaması gerekiyor. Yaşımız malum. Mutlaka romantik komedi olmalı. En sevdiğim yazarlar belli Sophie Kinsella ve Lauren Weisberger.
İşte tüm kurallarımı alt üst eden bir kitap var karşınızda. Canım Pinuccias çevirisini yaptığı için mutlaka okumam gereken bir kitaptı. Misis Yayınları yepyeni ve çok güzel işler yapan bir yayınevi. Ve inanılmaz bir keyifle okuduğum Dimple ve Rishi Tanışınca üçüncü kitapları. 

Bu kitabı okumadan önce hiç Bollywood filmi izlemediğimi ve kurtanın bile ne olduğu ile ilgili hiç bir fikrimin olmadığını itiraf etmem gerekiyor. Ukala ukala yazdığım o kriterlerin hiç birine uymayan bu pek sevimli hikaye son zamanlarda okuduğum en keyifli romantik komediydi. Dik başlı Dimple ve umutsuz romantik Rishi’yi tanıyıp, sevmemek zaten mümkün değil. Tertemiz çevirisi ile bu kitabı mutlaka okuyun.

1 yorum: