14 Nisan 2014 Pazartesi

Kral Fare / King Rat

Sizin göremediğiniz boşlukların içinden geçer, binaların arasına sokulurum. Sizin arkanıza takılır, size öylesine yaklaşırım ki soluğumdan ensenizdeki tüyler ayağa kalkar ve siz yine de beni duymazsınız. Göz bebekleriniz büyüdüğünde göz kaslarınızın sesini duyabilirim. Sizin pisliklerinizle beslenir, evlerinizde yaşar, yatağınızın altında uyurum ve ben istemezsem ruhunuz duymaz.




Garip cinayetler,  jungle,  drum n'bass,  bir peri masalı,  karanlık arka sokaklar,  kanalizasyonlar... Saul'un babası ölü bulunuyor ve elbette tüm gözler Saul'e dönüyor, karanlıktan gelen tuhaf biri Saul'u hücresinden kurtarıyor ve bambaşka bir dünya ile tanıştırıyor. İşte bizim evde Kral Fare'yi paylaşılamayan kitap haline getiren minik ayrıntılar. Tabi dünyanın en güzel köşesi Şirince'de çekilen fotoğrafları da cabası. Ankara'dan gelen müzik tutkunu misafirimizi ( ha ha kendinden bahsettiğimi anlamayacak bile Tutku) Şirince'ye götürürken çantama attığım kitaptı Kral Fare, tabi ki jungle ve DnB kısmı ile dikkatleri üzerine çekti ve elinden zor alıp bitirebildim kitabımı. Prodüktör olan sevgili kocama ise henüz okutmayı başaramadım çünkü kulp takıp beni deli edeceğini düşünüyor, oysa Nosferatu edasıyla kanalizasyonlarda takılacak ki kendisi bayılır kanalizasyonlara. Neil Gaiman tutkunları da elbette çok sevecek Kral Fare'yi. Bundan sonra bol bol China Mieville yorumu göreceksiniz burada. Kral Fare yazarın ilk kitabı, nefis bir hikaye okuyun ,okuyun, okutun...



Tepemde kule gibi yükselen şu kırmızı tuğla bina, işte gideceğim yer. Sağda solda ışık kareleriyle bölünmüş koskocaman karanlık bir kütle. Saçakların gölgesinde kalan bir ışık beni ilgilendiren. Bacaklarımı iki yana açarak binanın köşesinden yukarıya tırmanıyorum. Şimdi daha yavaşım. Televizyonun sesi ve yemek kokusu geliyor yaklaştığım pencereden, şimdi ise uzun tırnaklarımla tıkırdatıyorum, sanki bir güvercin yapıyormuş gibi ya da bir daldan geliyormuş gibi şaşırtıcı bir ses, bir yem.



4 yorum:

  1. Eğer okumadıysan bunu da tavsiye ederim: http://kitapnot.blogspot.com.tr/2013/01/sehir-ve-sehir-china-mieville.html
    Ben de Mieville i seviyorum, Gaiman ise rafta sırasını bekliyor.

    YanıtlaSil
  2. İlk okuduğum China Mieville kitabı Kral Fare, hemen listeme ekliyorum şehir ve şehir'i de.

    YanıtlaSil
  3. süper bir tanıtım,kitap kötü olsa da okutursunuz :)

    YanıtlaSil
  4. Ah teşekkürler, ama okuyun çok seveceksiniz :)

    YanıtlaSil